FAQ

Frequently Asked Questions

PVC bedrukte tape

PVC = Poly Vinil Chloride. PVC is een voor veel doeleinden toegepaste Thermoplast. Mede door de eigenschappen zie je PVC in veel allerdaagse producten terugkomen. Zo ook wordt het voor de verpakkingenbranche veel ingezet waaronder voor Tape en bedrukte Tape. De eigenschappen die PVC zeer geschikt maken voor het bedrukken van Tape zijn er velen. Tenopzichte van andere materialen Tape is PVC bestend tegen vocht, dit is een uiterst belangreijk aspect voor veel verpakkingsvraagstukken. Daarin veel partijen die hun producten overzees verschepen of via een pakketdienst. In distributiecentra wat veelal volledig gemechaniseerd is krijg de tape het te verduren met veel verschillen van Temperatuur waardoor er vocht en condens op een pakket kan ontstaan. Daarnaast heeft PVC bedrukte tape een warmte bestendigheid (+70 graden Celsius) en koudebestendigheid (-20 graden Celsius) die veel partijen aanspreken.

Aller belangrijkste eigenschappen zijn de constante kleefkracht in combinatie met Natuurrubbers als plakkende deel van de Tape en de zeer hoge scheursterkte en rekbaarheid. Daarnaast droogt de kleeflaag van natuurrubber bij een PVC tape minder snel uit waardoor de klant zijn bedrukte tape langer kan bewaren en geen geluid maakt bij het uitrollen van de Tape.

PP bedrukte Tape

PP = PolyPropeen/ Polypropyleen. PP is een Thermoplastische Polymeer dat ook ingezet wordt voor heel veel toepassingen (zelfs de Australische bankbiljetten). Hetgeen voor PVC ook geldt is dat in veel allerdaagse producten of halffrabrikaten wordt PP gebruikt. Voor tape wordt PP ingezet omdat het een goedkopere basis heeft dan PVC daarin adviseren wij PP altijd voor lichtere verpakkingsvraagstukken te gebruiken. De eigenschap van PP welke beter is dan die van PVC bedrukte tape is dat er een temperatuurtolerantie is die bijna 60 graden hoger ligt namelijk 130 graden celsius. Daarin is PP tape absoluut geen verkeerde tape maar het gebruik is afhankelijk van het doel.

 • Verschil tussen hotmelt en Acryl: Het verschilt tussen PP hotmelt tape en PP acryl tape is de belijming van de PP tape. PP acryl tape heeft een acrylaat belijming. Wat er voor zorgt dat de verwerking tussen een temperatuur van 12 en 22 graden geen enkel probleem is. Wel is de aanvangstack van PP Acryl tape laag. PP hotmelt is een tape met een belijming waarbij de tape een verwerkingstemperatuur heeft ten minste 15-16 graden. De PP hotmelt belijming heeft dat de aanvangstack zeer hoog is.

PMS Kleuren?

PMS = Pantone Matching Systeem. Pantone is het bedrijf wat alle kleuren publiceert die wij kunnen meegegeven aan een bedrukking. Inmiddels is PMS voor velen al wel bekend als de internationale standaard voor het benoemen van kleuren. Om de juiste kleur te gebruiken die u ook in uw logo hanteerd benoemen alle bedrijven welke logo`s voor bedrijven maken of drukwerk de kleuren die gebruikt zijn. Voor ons is het dan ook zeer belangrijk dat u deze voor ons ook kan benoemen. Weet u ze niet dan is een eenvoudig telefoontje aan uw creatieve design bureau van noodzakelijk belang. Veelal kunnen ze die zo geven of staat deze op een eerder drukvoorbeeld van uw leverancier.

Houdt rekening mee dat PMS kleuren op verschillende ondergronden (kunststof, Papier, Hout, etc.) soms optisch net iets anders kunnen worden weer gegeven. Zo dan ook op uw beeldscherm.

Aanleverspecificaties en Afmetingen

Wij hebben de voorkeur naar een .eps, .psd, .pdf of dergelijke hoogwaardige kwaliteitsbestanden, dit maakt het voor ons een stuk makkelijker en door de hoge kwaliteit zal de kwaliteit ook een stuk beter op de tape komen. Dit betekent niet dat als u dergelijke bestanden niet heeft dat bedrukte tape niet mogelijk is. Mocht u een dergelijke bestand niet hebben dan kunnen wij in veel gevallen alsnog met lagere kwaliteits bestanden ook uit de voeten.

Ook heeft u misschien alleen een logo in een bepaald bestand maar wilt u het liefst nog een extra tekst op de tape bedrukken zoals uw pay-off of eventueel uw website. Dit kan uiteraard, wat even belangrijk is dat u in uw aanvraag goed vermeldt wat voor lettertype u dat wilt en de positie ervan. Wij zullen dan een drukvoorbeeld voor u maken op basis van de gegevens die u ons opgegeven heeft.

Als laatste voor de aanlever specificaties kunnen wij voor u tape bedrukken op een minimale breedte van 12 mm tot wel 300mm, daarin een aantal tussen gestandaardiseerde breedte afmetingen welke u bij ons op de website kunt vinden. Daarin kunnen wij als lengteafmetingen voor u bedrukken een afstand van 450mm. Na iedere 450mm zal de bedrukking zich herhalen tot een rollengte van 66 meter.

Wat is de basiskleur?

De basiskleur die wij hanteren voor onze tape voor het bedrukken is Wit en Bruin, Dus mocht u Wit in uw logo hebben dan telt dit niet als kleur, in combinatie met een Diapositieve bedrukking maken wij een uitsparing in uw logo zodat dit wel zichtbaar is maar geen kleur is.

 • Hoeveel Kleuren heb ik?
 1. Bijvoorbeeld: Uw heeft een logo/ of wilt u tape met een Groene achtergrond en Witte en Blauwe letters – Dit telt als 2 kleuren, wit is de basiskleur
 2. Bijvoorbeeld: Uw heeft een logo/ of wilt u tape met een Paarse achtergrond en Blauwe en Zwarte letters – Dit telt als 3 kleuren
 3. Bijvoorbeeld: Uw heeft een logo/ of wilt u tape met een Zwarte achtergrond met Witte letters – Dit telt als 1 kleur, wit is de basiskleur

Wat betekent Diapositieve bedrukking?

Diapositieve bedrukking is wanneer u een logo heeft wat uit meerdere kleuren bestaat waaronder de basiskleur van de Tape. Om te voorkomen dat u bijvoorbeeld wit als kleur erbij krijgt maken wij uitsparingen in de bedrukking zodat de basiskleur de Witte letters in uw logo maakt. Veel minder zien wij dit met bruin maar ook daar kan dat dit het geval zijn. Ook hier geldt zoals eerder vermeldt dat wij hiervoor geen extra kosten in rekening brengen.

Wat betekent All over bedrukking?

All-over bedrukking is wanneer u een bedrukking heeft wanneer u eerst in zijn geheel de tape bedrukt met bijvoorbeeld Blauw en daarna zwarte letters op de bedrukte tape maakt. Dit doen wij veelal als u een donkere kleur op een lichte achtergrond wilt bedrukking. Ook hier geldt dat wij hier geen extra kosten voor in rekening brengen.

Wat is de dikte van de tape met en zonder bedrukking?

 • PVC Tape Onbedrukt =              35 micron
 • PVC Tape Bedrukt en gelijmd = 52 micron
 • PP Tape Onbedrukt =                 28 micron
 • PP Tape Bedrukt en gelijmd =    48 micron

Wat is jullie levertijd?

Wij hanteren een levertijd van maximaal 10 – 15 werkdagen, deze telling gaat in op het moment dat u het drukvoorbeeld aan ons heeft geretourneerd als zijnde akkoord. Na akkoord gaan wij direct aan de slag met het inplannen en daadwerkelijk produceren van uw bestelling.

Rekenen jullie ook nog Vrachtkosten en/of Clichekosten?

 • Nee, wij brengen geen Vrachtkosten in rekening, het bedrag dat u ziet staan is hetgeen het kost.
 • Nee, wij brengen geen Clichekosten in rekening, het bedrag dat u ziet staan is hetgeen het kost.

Wij hanteren All-in tarieven, geen extra kosten en geen verassingen.

Hanteren jullie extra kosten voor Diapositieve en All-over bedrukking

 • Nee, wij brengen geen extra kosten in rekening voor Diapositieve bedrukkingen
 • Nee, wij brengen geen extra kosten in rekening voor All-over bedrukkingen

Contacformulier

Heeft u ondanks onze uitleg alsnog vragen of wilt u hulp bij het invullen. Onze medewerkers helpen u graag bij het maken van de juiste keuze.

 • 8 + 5 =

Contactgegevens