Kwaliteit & Keuze

Bij kwaliteit en keuze staat natuurlijk de vraag kiest u uit PVC of kiest u uit PP. Vanuit de basis adviseren wij veelal voor het handmatig tapen een PVC variant bedrukte tape te nemen. PVC heeft een aantal uitzonderlijke eigenschappen die het werken en verwerken van de tape erg geschikt maakt voor handmatig gebruik. Daarin moet u denken als zaken dat een PVC een fijne verwerking en soms ook langer houdbaar is dan PP varianten.

Echter in sommige gevallen gebruikt u veel tape gedurende een jaar, dan is het zeer interessant om PP bedrukte tape als optie mee te nemen in uw beslissing. PP bedrukte tape is op het moment van schrijven een veel voordeliger bedrukte tape.

Ook horen we soms dat mensen het geluid tijdens de afwikkeling van de rol als een irritant fenomeen beschrijven. De techniek laat toe om bepaalde additieven toe te voegen aan een PP bedrukte tape waardoor we de tape kunnen aanpassen naar een zogenaamde low-noise bedrukte tape. Dit zorgt ervoor dat de tape veel minder herrie maakt tijdens het afrollen zoals we dat gewend zijn bij PVC bedrukte tapes.

Voor All-over en diapositieve bedrukkingen zullen wij alleen op PVC bedrukken, onze ervaring is dat PP bij dergelijke complexe bedrukkingen niet goed en het gewenste resultaat geven in kleine series waarbij wij “on-top” bedrukkingen inzetten. Bij grotere series bedrukte tape in PP acryl zijn er ook meer moeglijkheden.

Onze tape is NIET voedselgeschikt

Om u meer technische informatie te verstrekken over onze Verschillende tapesoorten neem dan contact op