15 aug 2016
augustus 15, 2016

De juiste breedte bedrukte tape kiezen

0 reacties

Ontwerp en bedrukking02Als medewerker van 123 Bedrukte tape bestel ik zelf ook regelmatig zaken online. Ook bij niet klanten van ons bestel ik geregeld zaken.

Wat mij bij aankomst van pakketten in sommige gevallen opvalt zijn de hoeveelheden Tape en Bedrukte Tape die gebruikt worden.

Even een voorbeeldje: Goed; ik heb een kat en ik bestel mijn kattenvoer online, zo`n grote zak van 9 kilo eens in de zoveel tijd. De opvolgende dag kreeg ik het pakket binnen en daadwerkelijk alsof de tape op moest! Er zaten wel 3 banen tape op per zijde, naast dat dit voor het milieu niet goed is, is het ook erg zonde van het geld.

Mijn advies in dit geval is dan ook “neem een bredere tape”, in dit geval werd er 50mm breedte gebruikt waar met gemak een 75mm of 100mm brede tape het pakket met 1 enkele baan had kunnen sluiten. Reken voor u zelf de voordelen uit van het nemen van een “juiste” breedte tape (uitgaande van het voorbeeld):

  1. Financieel voordeel: van 3 banen van 50mm bedrukte tape per zijde had bij dit bedrijf 1 baan kunnen zijn van 75mm of eventueel 100mm kunnen zijn
  2. Marketing: Wanneer u grotere tape gebruikt is inherent de bedrukking ook groter, meer attentiewaarde
  3. Handling: Personeel dat altijd 6 keer een doos moet dicht tapen
  4. Milieu: Tenminste de helft meer tape te gebruiken waar nodig is.

Dit geldt overigens 2 kanten op, namelijk als u altijd kleine pakketten verstuurt kunt u ook kiezen voor bijvoorbeeld 38mm brede bedrukte tape