Alles wat je moet weten over bedrukte tape.

123Bedrukte Tape is dé leverancier op het gebied van (bedrukte) tape, met al jarenlang een compleet assortiment voor alle soorten tape en uitmuntende klantvriendelijke service een goede keus om te bestellen.  Online tape bestellen is zo gedaan en hier zijn maar enkele stappen voor nodig.

Zie onderstaand welke onderwerpen er in dit artikel allemaal behandeld worden:

 1. Bedrukte tape bestellen
 2. Tape bedrukken
 3. Tape dispenser
 4. Tape toepassen: tape technieken
 5. Verschillende tape soorten
 6. Houdbaarheid bedrukte tape
 7. Bedrukte tape en branding

1. Bedrukte tape bestellen

1.1 Bestelproces

Het bestelproces bij 123Bedrukte Tape is een beetje anders dan bij andere webshops, de producten worden niet in een online “mandje” geplaatst maar de bestelling wordt per mail verstuurd naar 123Bedrukte Tape. Wanneer de bestelling door wordt gezet zal er altijd een bevestiging worden gestuurd zodat het duidelijk is dat de bestelling is geplaatst. Niet alleen voor de bedrukte tape maar ook voor de standaard tape is het nodig om een mail te sturen en de bestelling door te geven.

Voor de bedrukte tape gaat het proces anders dan bij de standaard tape. Bij dit proces moet ook een mail worden gestuurd naar 123Bedrukte Tape en vervolgens wordt er een mail terug verzonden om de ontbrekende gegevens aan te vullen. Voor het aanvragen van een bedrukte tape soort is er een document nodig voor de bedrukking die op de tape geplaatst moet worden en daarnaast ook de PMS kleuren waar de tape mee bedrukt moet worden.

Het is van groot belang dat de PMS kleuren worden aangevraagd en geen CMYK of RGB kleuren. PMS kleuren staat voor pantone matching system, dit zijn unieke kleuren met een eigen kleurnummer. Niet alle PMS kleuren zijn mogelijk bijvoorbeeld niet de kleuren zilver/goud dit is het geval i.v.m. de metaaldeeltjes in de kleuren. 123Bedrukte Tape maakt gebruik van de Formula Guide Solid Coated waaier. Hier staan alle kleuren die gebruikt kunnen worden voor de bedrukte tape.

Drukproef

Tijdens het bestelproces van de PVC bedrukte tape zal er voordat de tape daadwerkelijk besteld wordt altijd een drukproef worden gestuurd voor de uiteindelijke check. De drukproef is eigenlijk een generale van de uiteindelijke bedrukking die op de tape wordt geplaatst. Het versturen van de drukproef is ideaal voor het goedkeuren van de bedrukking of alles naar wens is en natuurlijk om te zien hoe de uiteindelijke bedrukking er uit komt te zien.

Het is erg belangrijk dat het verzonden drukvoorbeeld goed wordt nagekeken of alles naar wens is. Als alles naar wens is kan er akkoord worden gegeven op de drukproef en vervolgens wordt de productie in gang gezet. Wanneer er toch nog een foutje is wanneer de tape al in productie is gegaan dan is dit helaas te laat. Er kan niks meer aangepast worden wanneer het ontwerp verzonden is. Het duurt gemiddeld 2 a 3 weken tot de tape afgeleverd wordt. Dit is wel geheel afhankelijk van de periode van het jaar, rondom de feestdagen kan de levertijd oplopen tot 4 weken.

De kleuren die gehanteerd worden voor de drukproef worden PMS kleuren genoemd, het is wel belangrijk om er rekening mee te houden dat de drukproef digitaal wordt gestuurd en daarom de kleuren wat kunnen afwijken. Dit kan ook nog eens verschillen per soort beeldscherm. De kleuren kunnen het beste gecheckt worden doormiddel van een PMS kleuren waaier, op deze manier is de kleur het meest accuraat. Het is eventueel ook mogelijk om de bedrukking uit te printen en het op deze manier te checken.

Een ander onderdeel wat benoemd wordt op de drukproef is de lengte van de rol, repeteerafstand, drukkleuren en een opgaaf van de totale bestelling. Het is belangrijk dat dit nog een keer goed gecheckt wordt voor de bestelling ingezet wordt. Op deze manier ontstaat er geen verwarring en is er door beide partijen goed gecheckt dat de   verwerkt. Zie bijgevoegd ook nog een voordeel van een drukproef.

Factuur

Wanneer de producten geleverd zijn wordt er digitaal een factuur verzonden. Hier staan de verdere details op over het betalen van de producten. De prijs die zichtbaar is bij de producten is ook de prijs die betaald moet worden. Goed om te benoemen is dat er geen vrachtkosten, clichekosten en diapositieve drukkosten en geen all-over bedrukkingskosten worden gerekend.  Laten wordt er nog meer over toegelicht maar een cliché is eigenlijk een soort stempel waar de tape mee wordt bedrukt. Dit alles zit al in de prijs die wordt gerekend voor het product! Er komen dus geen rare verassingen kijken  bij het ontvangen van de factuur. Het enige wat niet vergeten moet worden is dat er nog wel BTW gerekend wordt.  

1.2 Aanleveren van het ontwerp

123Bedrukte Tape regelt alles van het maken van het ontwerpen tot het bedrukken van de tape. Het ontwerp voor de tape moet aangeleverd worden doormiddel van een digitaal drukvoorbeeld. Om een digitaal drukvoorbeeld te kunnen maken is er een afbeelding, logo of andere gegevens nodig die gedrukt moeten worden. Het team van 123Bedrukte Tape zal er voor zorgen dat er een compleet ontwerp gerealiseerd wordt wat op de tape gedrukt kan worden. Mocht het zo zijn dat er nog niet precies duidelijk is wat er op de tape gedrukt moet worden kan er door het team van 123Bedrukte Tape altijd geadviseerd worden. Dit is geheel kosteloos mogelijk.  

Er zijn verschillende bestanden die gebruikt kunnen worden voor het aanleveren van de bestanden. Een EPS, AI, of PDF hebben voorkeur omdat hierin de bestanden in de beste kwaliteit aangeleverd kunnen worden. Wanneer de bedrukking in een hoge kwaliteit wordt aangeleverd zal de bedrukking ook veel beter op de tape gedrukt worden. Mocht het niet mogelijk zijn om de bedrukking in die specifieke bestanden aan te leveren is het ook nog mogelijk de tape te bedrukken met documenten van een iets lagere kwaliteit, dit gebeurd in overleg met onze ontwerper.

Soms zijn de bestanden niet geschikt voor bedrukking en kunnen we het namaken. Hier zijn zo nu en dan wel kosten aan verbonden maar dit zal altijd in overleg gebeuren. Er zijn wel een aantal richtlijnen die in acht genomen moeten worden bij het bedrukken van de PVC tape in flexo en het aanleveren van de bestanden hiervoor. Het is erg belangrijk om het ontwerp makkelijk te houden en rasters te vermijden en geen lijnen te gebruiken onder 0.5 pt.

PMS kleuren

De kleuren waar 123Bedrukte Tape gebruik van maakt zijn PMS kleuren (een afkorting voor Pantone Matching System). Pantone is simpelweg de naam van het bedrijf waar alle kleuren worden gepubliceerd die mee worden gegeven aan een bedrukking. De PMS kleuren zijn gestandaardiseerd en zijn over de hele wereld hetzelfde. Daarom is het belangrijk dat bij het aanleveren van het bestand de juiste PMS kleuren worden genoemd bij het logo / de afbeelding. Mocht er twijfel zijn welke kleuren er nodig zijn voor het drukken dan kunnen die altijd opgevraagd worden bij het team van 123Bedrukte Tape. Het is wel erg belangrijk om er rekening mee te houden dat de kleuren op verschillende ondergronden er anders uit komen te zien.

Soms is er ook nog behoefte om extra tekst toe te voegen op de tape naast de afbeelding of logo die erop gedrukt wordt. Het is vaak aan de orde dat bedrijven hun eigen lettertype hebben gecreëerd en dit willen gebruiken. Dit is mogelijk maar wel altijd belangrijk dat deze mee gestuurd wordt! Het gewenste lettertype zal met uiterste precisie worden toegepast zodat het goed tot zijn recht komt.

Indien het echt nodig is kunnen we een raster drukken, maar het ziet er niet uit als een gemiddeld offset raster. Soms is het nodig om een raster aan te brengen voor de bedrukking van de tape. Dit is nodig wanneer de normale techniek voor het bedrukken niet de juiste resultaten oplevert. 123Bedrukte Tape hanteert rasters in 60lpi waarbij minimaal 20 procent en maximaal 80 procent van de volle PMS of HKS kleur wordt gebruikt. Soms kan er ook gebruik gemaakt wordt van een monochrome bitmap (dit is een type digitale afbeelding dat maar een enkele kleur weergeeft, meestal zwart).

2. Tape bedrukken

Wanneer de bestelling gecontroleerd en verstuurd is, is de volgende stap in het proces dat de tape bedrukt wordt. Bedrukte tape wordt niet digitaal bedrukt maar door een druk proces genaamd flexografie. Waarbij de flex een flexibele drukvorm is, de zo genaamde cliché. Bedrukte Tape wordt bedrukt met behulp van een cliché, dit is een polymeer plaat waar delen zijn uitgesneden zodat er hoger- en lagere delen ontstaan. Het is eigenlijk gewoon een moeilijk woord voor een soort stempel waarmee de tape bedrukt wordt.

Cilinder

De volgende stap in het productie proces is het plaatsen van de stempel op een cilinder. Dit is een erg belangrijke en nauwkeurige fase in het productie proces. De stempel moet heel precies op de cilinder worden geplaatst anders bestaat er de kans dat de tape niet goed bedrukt wordt. Afhankelijk van de soort machine waarmee wordt gedrukt is er de optie tot 1,2,3 of soms zelfs 6 cilinders. Voor elke stempel die gebruikt wordt kan er maar één kleur worden gebruikt. Daarom moet na gebruik de stempel elke keer weer opnieuw gewassen worden en weer zorgvuldig gemonteerd en op elkaar afgestemd worden. Wanneer er eenmaal een cliché is geproduceerd voor een bedrukking kan deze cliché voor meerdere keren gebruikt worden.

Er zijn ook nog eens verschillende soorten bedrukkingen die toegepast kunnen worden. De opties zijn een positieve bedrukking (standaard bedrukking), negatieve bedrukking, all over bedrukking en een under surface bedrukking. Waarbij de positieve bedrukking eigenlijk de standaard bedrukking is die vaak wordt gebruikt, hierbij is de ondergrond de kleur van de tape zelf en de opdruk wordt uitgevoerd in de kleuren die zijn gekozen. Vervolgens de negatieve bedrukking, dit is eigenlijk een omgekeerde bedrukking.

De tape zelf wordt bedrukt met een andere kleur. De opdruk wordt uitgespaard in de onderste bedrukking en heeft de kleur van het materiaal zelf. Hier zal er wel altijd een cliché naad zichtbaar zijn. De all over bedrukking zegt het eigenlijk al, het materiaal wordt in 2 keer bedrukken in zijn geheel bedrukt. Eerst het materiaal in een andere kleur en vervolgens de bedrukking eroverheen. Tot slot de undersurface bedrukking, bij deze bedrukking wordt de bedrukking aangebracht aan de achterzijde van de transparante film aangebracht. Hierdoor is er een veel kleinere kans dat de bedrukking van de tape af slijt. Over het algemeen wordt er bij 123Bedrukte tape voornamelijk gebruik gemaakt van de standaard positieve bedrukking of de all over bedrukking.

Wanneer de tape bedrukt wordt is er geen mogelijkheid dat een witte kleur ook gebruikt wordt. Witte inkt is niet dekkend genoeg dus dat zal niet mooi worden met het bedrukken van de tape, dit zal té doorzichtig worden. Mocht er wel de wens zijn om gebruik te maken van het bedrukken met een witte kleur dan wordt er een uitsparing gemaakt in de stempel en wordt de achterkant van de tape met een andere kleur bedrukt. Hierdoor zal de bedrukking met wit wel goed zichtbaar zijn (dit is gewoon dezelfde prijs).

Tot slot, de tape wordt niet rol voor rol bedrukt, dit gaat in één stuk door. De moederrol bij 123Bedrukte Tape is 150mm breed, er worden dus bijvoorbeeld 3 rollen van 50mm in 1 keer. Wanneer het bedrukken van de tape klaar is zal de tape in stukken worden gesneden zodat het de juiste afmetingen heeft voor rollen tape. Tijdens het snijden slingert deze rol iets, daardoor kunnen we niet exact een aflopende bedrukking snijden.

Sandwich bedrukking

Waar het vroeger alleen maar mogelijk was om tape te bedrukken met drie kleuren is er nu ook de mogelijkheid voor het bedrukken met vijf of zes kleuren! De bedrukking met zes kleuren wordt ook wel een 6 kleuren photodruk genoemd. De 4 tot en met 6 kleuren zijn alleen mogelijk bij het bedrukken van een PVC en PP acryl tape in 28 en 32 micron.

Het bedrukken van de tape met zoveel verschillende kleuren gaat doormiddel van een sandwich bedrukking. Normaal zit de bedrukking van de tape op de bovenkant van de folie. Bij een bedrukking van 4,5 of 6 kleuren is dit een andere soort bedrukking en wordt het als het ware als een sandwich bedrukt. Bij dit type bedrukking wordt de tape bedrukt tussen de transparante folie en lijmlaag als het ware ingesloten. Op deze manier wordt de bedrukking ingesloten en zal de bedrukking ook minder snel slijten.

Doordat er gebruik gemaakt kan worden vaan een bedrukking met meer kleuren zal de tape er ook veel levendiger en luxueus uitzien. Een foto bedrukking voegt veel toe aan bedrukte tape en biedt ook meteen veel meer dimensie.

3. Tape dispenser

Wanneer de bedrukte tape eenmaal gekocht en/of bedrukt is zal er ook iets nodig zijn om de tape mee aan te brengen. Hiervoor is een tape dispenser erg geschikt! Met een tape dispenser kan er gemakkelijk tape worden aangebracht op verpakkingen. Het sluiten van kartonnen dozen wordt een veel makkelijker proces door gebruik van een tape dispenser. De dispensers zijn beschikbaar in een plastic en metalen variant. Waarbij de plastic editie natuurlijk een stuk lichter is dan de metalen versie. Over het algemeen zijn er nu veel kartonnen dozen die bezitten over een zelfklevende plakstrip of inkepingen in de doos waardoor hij doormiddel van een klep makkelijk dicht gemaakt kan worden. Bij de Amerikaanse vouwdoos is het nog wel nodig om deze te sluiten met tape, de perfecte tool om dit proces te vereenvoudigen is de tape dispenser.  

De tape dispensers die te koop zijn op de website van 123Bedrukte Tape bezitten een erg goede kwaliteit. Er zijn verschillende stappen die doorlopen moet worden voordat de tape dispenser in gebruik genomen kan worden:

 1. Eerst moet de rol tape in de dispenser worden gehangen.
 2. Vervolgens moet de tape door de voorzijde van de dispenser worden gehaald.
 3. De derde stap is het afstellen van de tape rem, zodat de dispenser naar eigen wens goed uitrolt.
 4. Klaar om te gaan tapen!

Bij de eerste bestelling voor 50mm x 66 meter wordt er altijd gratis een tape dispenser verzonden. Dit is een service van 123Bedrukte Tape.

4. Tape toepassen: tape technieken

Wanneer de kartonnen doos is gevuld met het opvulmateriaal en de producten die verzonden moeten worden is de volgende stap dat de doos op de juiste manier gesloten moet worden. Zoals hierboven beschreven is een tape dispenser hier perfect voor maar er zijn ook nog verschillende technieken waarmee de doos zo goed mogelijk gesloten kan worden. Bij sommige kartonnen dozen is geen tape nodig maar bij de dozen waar dat wel nodig is moet de tape wel op de juiste manier op de doos geplaatst worden.

Wanneer de doos op de juiste manier is dicht getaped ben je er bijna van verzekerd dat deze niet meer open zal gaan tijdens de verzending. Er zijn verschillende tape technieken voor verschillende gewichten kartonnen dozen. Hoe zwaarder de doos hoe beter de doos natuurlijk dicht getaped moet worden.

Lichte pakketten

Wanneer er dozen worden dicht getaped wordt er ten alle tijden aangeraden om gebruik te maken van een tape dispenser. Doormiddel van een dispenser kunnen de kartonnen dozen nog makkelijker en sneller dicht gemaakt worden. Lees in het hoofdstuk “ tape dispenser” hoe dit precies werkt. Bij het voorbeeld van de tape technieken wordt gebruik gemaakt van een Amerikaanse vouwdoos. Voor lichte pakketten die minder zijn dan 20 kg is het genoeg om enkel een tape strook toe te passen over de lengte van de kartonnen doos waar de flappen elkaar raken. Wanneer dit toegepast wordt aan de onder- en bovenkant van de kartonnen doos moet dit voor een licht pakket voldoende zijn.

Zwaardere pakketten (20-40 KG)

Bij een pakket wat zwaarder is denk aan ongeveer 20 kg tot 40 kg moet er een extra tape strook aangebracht worden. Op deze manier is er extra zekerheid dat de kartonnen doos goed gesloten is en niet open zal gaan tijdens het vervoeren. De eerste strook van de tape is op dezelfde manier als bij het lichte pakket, dus over de lengte van de kartonnen doos waar de flappen elkaar raken. Vervolgens ook nog een tape strook  over de korte zijde van de kartonnen doos zodat de doos extra goed dicht zit. Dit is perfect voor het opslaan of vervoeren van middel zware pakketten.

Extra zware pakketten (40+KG)

Het dicht tapen van extra zware pakketten moet erg secuur gebeuren om er zeker van te zijn dat de pakketten op de juiste manier zijn gesloten. Het wordt erg aangeraden om hele zware pakketten dicht te tapen in een H vorm. Hier kan dezelfde techniek toegepast worden als bij de middelzware pakketten en daarbij nog een extra strook over de korte zijde toevoegen. Deze tape technieken kunnen het beste worden toegepast aan de boven- en onderzijde van de kartonnen doos zodat de doos extra goed dicht zit. Vooral bij zwaardere pakketten is dit erg belangrijk om dit aan de onder- en bovenkant toe te passen zodat de producten niet via de onderkant uit de doos vallen.  

Dozensluitmachine

Wanneer er heel erg veel kartonnen dozen achter elkaar ingepakt worden is het erg aan te raden om gebruik te maken van een dozensluitmachine. Deze worden helaas niet verkocht op de website van 123Bedrukte Tape maar door alle ervaring in de verpakkingswereld en de kennis die hier bij is opgedaan is het wel mogelijk hier advies over te ontvangen. Door het gebruiken van een dozensluitmachine is het mogelijk om een hoog aantal kartonnen dozen achter elkaar dicht te tapen. Er zijn verschillende soorten dozensluitmachines op de markt, de twee die het meest gebruikt worden zijn een volautomatische en een semi automatische dozensluiter. Beide machines hebben hun eigen voordelen geschikt voor verschillende bedrijven op de markt.

Volautomatische dozensluiter

De volautomatische dozensluiter, deze machine is zeer geschikt om te gebruiken voor hele grote producties want er zijn namelijk geen personen nodig bij het gebruiken van deze machine. De dozen worden simpelweg op een lopende band gezet en automatisch dicht getaped. De machine wordt voor gebruik handmatig ingesteld voor de doosgrootte zodat de dozen op de juiste manier worden gesloten. Wanneer dit allemaal ingesteld wordt dan is het niet meer nodig dat er iemand bij staat om de dozen te begeleiden, dit gebeurt allemaal vanzelf.

Semi automatische dozensluiter

Bij de semi automatische dozen sluiter is de arbeid intensiever dan bij de automatische dozensluiter. Bij de semi automatische dozen sluiter worden de instellingen net als bij de automatische machine voor gebruik ingesteld op welke kartonnen dozen er doorheen gaan om gesloten te worden. Vervolgens is het nodig om alle kartonnen dozen die door de machine heen gaan handmatig de kleppen te sluiten, dit gebeurt bij de automatische machine door de sluitmachine zelf. Ook al moeten er handmatige handelingen worden toegepast is het nog steeds sneller om de kartonnen dozen door de machine te laten sluiten. De machine werkt op een hoog tempo en de dozen worden snel dicht getaped.

De prijzen voor deze machines kunnen wel erg oplopen maar als het tijd bespaart in het productie proces is het zeker de overweging waard. Zoals al eerder genoemd zijn de machines niet verkrijgbaar in de webshop van 123Bedrukte Tape maar het is mogelijk om hier advies over te ontvangen.

5. Verschillende tape soorten

In de webshop zijn er veel verschillende soorten bedrukte tape verkrijgbaar. Elke tape soort heeft unieke eigenschappen en zijn geschikt voor verschillende doeleinden. Er zal eerst wat dieper worden ingegaan op de tape soorten die bedrukt kunnen worden en vervolgens de andere onbedrukte tapesoorten. De verschillende tape bedrukken soorten die bedrukt kunnen worden zijn PVC, papier, hotmelt en acryltape. PVC tape is over het algemeen de tape die (wereldwijd) het meeste besteld wordt.

PVC bedrukte tape

PVC tape is onmisbaar in elk magazijn, het is een super kwaliteit tape die vaak gebruikt wordt en niet zonder reden. PVC tape is een ontzettende sterke tape met een goede lijmlaag. De tape is verkrijgbaar in drie kleuren; transparant, bruin of een witte kleur. De drie verschillende kleuren kunnen  naar wens bedrukt worden. De voordelen van PVC tape zijn dat het niet rekt, lange houdbaarheid heeft en het weinige geluid van het afrollen van de tape. De tape is perfect te bedrukken en is ook erg kleurvast, daarom zal de bedrukking goed op de tape blijven zitten.

PP hotmelt bedrukte tape

De hotmelt tape oftewel PP hotmelt tape staat vooral bekend om de low noise tijdens het afrollen van de tape, hier is minder Een ander groot voordeel van de tape is dat er een extreem goede eerste hechting is, daarom is deze tape ook een goede keus om kartonnen dozen dicht te plakken. Het wordt wel afgeraden om de tape te gebruiken bij lage temperaturen of bij hele erge lange opslag. De levensduur van de tape is korter en daarom ook minder geschikt voor langdurige opslag van kartonnen dozen.

PP Acryl bedrukte tape

Acryltape is een voordelige optie bij grootverbruik en wordt vaak gekozen na de PVC tape. De tape heeft de naam gekregen omdat de lijmlaag een acrylaat belijming bezit. Wederom bezit de tape over een low noise, wat betekend dat er weinig geluid vrijkomt bij het afrollen van de tape. De eerste hechting van de tape is medium en zeker niet zo goed als bij de PVC en hotmelt tape. Deze tape soort wordt ook vaak bedrukt maar het nadeel is dat de bedrukking snel gaat slijten en er bestaat de kans dat na een half jaar de bedrukking een stuk minder zichtbaar is. Deze tape is dan ook maar 6 maanden houdbaar. Voor alle tape geldt bewaar het op een donkere plek. Geen zonlicht (UV straling). Ook hier is het belangrijk de tape te bewaren tussen de 15 a 23 graden Celsius in een niet vochtige ruimte.

Papier bedrukte tape

Vervolgens de optie papiertape, deze tape heeft een milieuvriendelijke uitstraling, maar is niet speciaal milieuvriendelijker. Deze tape is wel recyclebaar net als PVC tape. De tape is ook te bedrukken in 1, 2 of 3 kleuren, er moet wel rekening mee gehouden worden dat de kleuren anders uitvallen op de bruine tape. Inmiddels is er ook witte papiertape.  De bedrukkingsmogelijkheden zijn wel minder groot. De tape mag niet meer dan 50% bedrukt worden en niet alle PMS kleuren zijn mogelijk. Wel is de tape met de hand scheurbaar en naarmate de tape langer is bevestigd neemt de kleefkracht toe. Helaas is deze tape ongeveer 6 maanden houdbaar.

Waarschuwingstape

In deze gekke tijden dat corona door het land trekt is het erg belangrijk om de 1.5 meter afstand te houden. Dit is bepaald door het RIVM en het is erg belangrijk dat iedereen zich hier ook aan houdt. Vooral in openbare gelegenheden zoals winkels, musea, supermarkten of sportscholen is dit van groot belang. Er zijn veel manieren om dit duidelijk te maken maar de social distancing tape is hier zeker ook een goede optie voor. Door de felle gele kleur valt de tape meteen op wanneer deze op de vloer geplakt is.

De bedrukte social distancing tape is gemaakt van een PVC materiaal en heeft een afmeting van 50mm x 60mm. De tape is ook nog eens in drie talen beschikbaar: Duits, Nederlands en Frans.  De Nederlandse versie van de tape heeft als opdruk “1.5 meter afstand houden aub”, ook zijn er duidelijke oproeptekens gedrukt zodat de tekst een extra lading krijgt. De prijs voor de tape is 36 rollen voor 165 Euro ex. btw.

Een andere optie voor een waarschuwingstape is natuurlijk een eigen ontwerp. Wanneer er de vraag is naar een gepersonaliseerde tape kan deze tekst ook worden gebruikt en met een toevoeging van een eigen logo.

Technische tape

Er is ook een onderdeel in de product categorieën genaamd technische tape. Dit zijn verschillende soorten tape die gebruikt kunnen worden voor specifieke technische doeleinden. Al deze tapes zijn natuurlijk onbedrukt. De tapes hoeven niet alleen gebruikt te worden voor het dichtplakken van kartonnen dozen maar zijn ook bedoeld voor andere toepassingen zoals de elektronische industrie, bouw industrie of gewoon voor eigen gebruik tijdens het klussen. Een paar manieren hoe de tape bijvoorbeeld gebruikt kan worden:

 • Als markeringstape op de weg voor het wijzen van de weg.
 • De dubbelzijdige tape kan gebruikt worden voor het ophangen van bijvoorbeeld naamplaatjes of sierlijsten.
 • De soft pvc tapes zijn ook een erg handige tape om te gebruiken in de bouw en industrie

6. Houdbaarheid bedrukte tape

Een vraag die vaak terugkomt en ook zeker niet vergeten kan worden is wat de houdbaarheid is van de (bedrukte) tape. Als er bedrukte tape is aangeschaft is het natuurlijk erg belangrijk dat dit goed bewaard blijft. Het is meestal het voordeligste om veel tape in één bestelling aan te schaffen en daarom moet er op gelet worden dat het allemaal op de juiste manier wordt bewaard zodat het zo lang mogelijk goed blijft. Er zijn verschillende aspecten waar op gelet moet worden en hierbij is het belangrijkste onderdeel de temperatuur.

De beste omgeving waar bedrukte tape opgeslagen kan worden is in een niet vochtige en niet te warme ruimte. Een normale temperatuur van ongeveer 20 graden is het beste om de tape in op te slaan. Hier kan ook een beetje van afgeweken worden, met een minimale temperatuur van 18 graden en een maximale temperatuur van 23 graden. Wanneer de temperatuur heel erg verschilt hiervan is er een grote kans dat de tape snel kapot zal gaan of gaat scheuren. Dit gebeurt extra snel wanneer na te lang of verkeerd bewaren de tape met een dispenser wordt aangebracht op de kartonnen doos. Daarom is het ook altijd erg belangrijk om een goede kwaliteit tape dispenser hiervoor te gebruiken. Er zit ook altijd een sticker op de doos geplakt waar op staat hoe de tape bewaard kan en moet worden.

Wanneer er te veel zonlicht schijnt op de bedrukte tape is er een grote kans dat de bedrukking vervaagd. Daarom is het erg belangrijk de tape op te slaan op een plek waar de tape niet wordt blootgesteld aan zonlicht en de daarbij horende UV straling. Daarom is het meestal erg handig om de tape gewoon te bewaren in een donkere ruimte of afgesloten kartonnen doos. Naast de UV straling is het ook erg belangrijk om de tape te bewaren op een veilige plek. Dit is natuurlijk erg voor de hand liggend maar goed om nog even extra te benoemen.  

Ook al worden alle bovenstaande stappen gevolg en de tape zo goed mogelijk bewaar is er toch nog altijd een houdbaarheidsdatum op de verschillende soorten tape. Het is erg belangrijk om hier rekening mee te houden met het bestellen van de tape.

 • PVC tape is ongeveer 2.5 – 3 jaar houdbaar na bedrukking indien goed bewaard.
 • PP Acryl is ongeveer 1 jaar houdbaar na bedrukking indien goed bewaard.
 • PP Hotmelt is ongeveer 1 jaar houdbaar na bedrukking indien goed bewaard.
 • Papiertape is het minst lang houdbaar na bedrukking en is ongeveer 9 maanden houdbaar.

De PP Hotmelt tape kan het beste op kamertemperatuur bewaard worden in een niet-vochtige ruimte. Wij adviseren hier een constante temperatuur tussen de 15 en 23 graden Celsius. Ligt de advies temperatuur hieronder dan kan het voorkomen dat de tape sneller knapt of scheurt. Dit scheuren kan ook ontstaan als gevolg van een beschadigede tape dispenser. Gebruik dus goed gereedschap: een tape dispenser van goede kwaliteit. Ook het verwerken van bedrukte tape kan het beste bij kamertemperatuur. De richtlijn voor PP tape is ongeveer 9 a 12 maanden, maar heeft te maken met de bewaardadviezen. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

7. Bedrukte tape en branding

Bedrukte tape is een belangrijk onderdeel van de branding van een bedrijf. Wanneer er geen interesse is in het bedrukken van een kartonnen doos dan is bedrukte tape een goed alternatief. Het bedrukken van een kartonnen doos is een stuk kostbaarder dan het bedrukken van de tape die op de doos wordt geplakt.

In een tijd waar een lockdown in volle gang is en veel pakketjes online besteld worden begint de branding al bij het verzenden van een kartonnen doos. Wanneer het verzonden pakketje het merk uitstraalt en een verzorgde indruk maakt is er ook een grotere kans dat er nogmaals bij diezelfde webshop wordt besteld. Dit ligt natuurlijk niet alleen aan de bedrukte tape maar begint wel bij de uitstraling van het pakket wat thuis wordt bezorgd.

Er zijn verschillende opties hoe de tape bedrukt kan worden voor de branding van een bedrijf. Het is natuurlijk altijd erg verstandig om het logo op de tape te drukken, op deze manier is meteen duidelijk door wie het pakketje bezorgd wordt en blijft dit logo ook hangen bij de ontvanger. Daarnaast is het ook altijd een goed idee om de specifieke kleuren van het merk te verwerken in de kleuren van de bedrukte tape. Hierdoor wordt een eenheid gecreëerd en ziet het er erg verzorgd uit. Het is ook nog mogelijk om naast de logo’s een bepaalde tekst op de tape te drukken, dit kan natuurlijk bij elke bestelling weer aangepast worden. Afhankelijk van het seizoen wanneer de pakketjes verzonden worden.

 Bedrukte tape is een perfecte optie om naamsbekendheid te vergroten en al helemaal wanneer er een logo of een naam van het merk wordt toegevoegd. Het is in principe een visitekaartje voor het bedrijf en ook nog eens een perfecte optie voor het sluiten van de kartonnen doos.

Conclusie

Bovenstaand is natuurlijk nog al veel informatie. Heeft u nog vragen over (bedrukte) tape kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen met het team van 123Bedrukte Tape! Wij staan graag voor u klaar voor een vrijblijvend advies.