Deze vraag krijgen wij regelmatig. Er is behoorlijk veel keuze. De 4 mogelijkheden PVC, PP Acryl, PP Hotmelt en papiertape.

Ze hebben allemaal voordelen en nadelen. De tape die wij het meest bedrukken is PVC. Waarom? Deze tape is het langst houdbaar ongeveer 2 a 3 jaar maar soms komen klanten na 5 jaar weer terug voor een nieuwe bestelling. Ook is deze tape het mooist te bedrukken en is het heel sterk hoewel je het ook met de hand kunt afscheuren. We verkopen PVC in 3 diktes. De dikte van de tape wordt uitgedrukt in micron (mu). We hebben 53, 63 en 83 micron. De standaard is 53 micron. Voor extreem zware pakketten worden 63 en 83 micron gebruikt.

Onze tape is geschikt voor het verpakken van o.a. kartonnen dozen. Wij willen dat de tape op de doos blijft zitten daarom is het niet geschikt voor andere doeleinde. Soms krijg ik de vraag kan ik plakken op een vloer of kan ik het buiten gebruiken. Nee helaas. De PVC laat lijmresten achter en verkleurd door de UV straling en tegen kou kan PVC niet.

Het leuke aan bedrukte PVC tape is dat het in kleine aantallen afgenomen kan worden. Dus ook als startend bedrijf kun je een stuk herkenbaarheid creëren met de pakketten die je verstuurd of als inpaktape voor cadeaus. De tape is verkrijgbaar in verschillende breedtes, van dunne tot hele brede tape. De standaard is 50 millimeter en er zit 66 meter op 1 rol.

De aflopen jaren krijgen we steeds meer vraag naar Ecologisch afbreekbare tape. We worden allemaal gevraagd om meer te denken aan het milieu. Helaas er is wel een tape maar deze is nog niet te bedrukken. Vaak denken mensen door de uitstraling dat papiertape dat wel is maar dat is niet zo. Wel zijn deze tape en de PVC tape recyclebaar.

Papiertape is een natuurproduct en heeft reliëf en kan van kleur afwijken per batch. Deze tape is er in wit en bruin. Er zijn beperkte kleuren om deze tape mee te bedrukken, dit geldt voor de bruine variant

PP Acryl is een goedkopere variant van PVC tape. Deze tape is minder lang houdbaar, ongeveer 6 maanden dus verbruik je als bedrijf heel veel dat is deze tape zeker interessant. Deze tape is niet met de hand scheurbaar.

PP Hotmelt is een folie van Polypropyleen met kleeflaag een synthetische rubber(hotmelt). Het nadeel van deze tape is dat er op deze tape niet alle bedrukkingen mogelijk zijn. Wel is deze tape mooi transparant bij PVC is de doorzichtige tape een beetje gelig van kleur.

Bij twijfel over welke tape bij uw bedrijf het beste past kunt u natuurlijk altijd contact opnemen. Dit is geheel vrijblijvend en ik leg u graag uit hoe en wat we nodig hebben om u de juiste keuze te laten maken.